Menu Close

Završila škola Mladih modelara i Mladih inovatora šk. god. 2012./2013. u Domu mladih

Prema Sporazumu o poslovnoj suradnji Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Doma mladih o sufinanciranju programa  “Mladi modelari” i “Mladi inovatori”, završila je škola u šk. god. 2012./2013.
Voditelji programa bili su Đordano Bucci (Mladi modelari) i Marino Čikeš (Mladi inovatori).
Mladi modelari
Radionica “Mladi modelari” krenula je u rujnu 2012. i trajala je do svibnja 2013. Polaznici su bili podjeljeni u dvije grupe – naprednu i početnu. Radionicu je pohađalo 8 učenika: Luka Bajić i Paola Bajić iz OŠ Eugen Kumičić, Toni Baltić, Ishak Bikić, David Antonio Modrušić i Kristijan Pernjak iz OŠ Nikola Tesla, Diego Ivanović iz OŠ Kantrida i Benjamin  Miočić-Stošić iz OŠ Kozala.
Cilj radionica modelara je iskoristiti slobodno vrijeme polaznika i ukazati im na značaj izražavanja tehničkim crtežom, te razvijanje elementarnih umijeća izrade različitih modela od drveta uz pridržavanje mjera zaštite na radu. Polaznici se osobito potiču na kreativan rad. Tijekom radionice polaznici su izrađivali modele i makete brodova i letjelica, te ovisno o svojim afinitetima različite predmete od drva.
Također su posjetili izložbu modela brodova u Tehničkoj školi za strojarstvo i brodogradnju.
Mladi inovatori
Radionica “Mladi inovatori” počela je u rujnu 2012. i trajala je do lipnja 2013. Pohađalo ju je 10 učenika: Bruno Zgombić OŠ Škurinje, Toni Kukec OŠ Kastav, Thomas Karl Horvat OŠ Centar, Luka Zelić, Bruno Zelić, Luka Kalajžić, Dominik Kalajžić iz OŠ Brajda, Leon Miličević OŠ Podmurvice, Mauro Krpan Prar OŠ G. Vežica, Fran Nikšić OŠ SE Gelsi.
Mladi inovatori usvajaju trajna znanja postupka izrade inovacija i realizacije usmjeren prema tehnici i njenim temeljnim područjima. Naglasak se stavlja na trenutno manje zastupljena područja tehnike kao što su: strojarstvo, elektrotehnika, područje rasvjeta i građevinarstvo. Polaznici rade u grupi i međusobno su povezani različitim oblicima komunikacije.
Polaznike se priprema za rješavanje problemskih zadaća, a to se odvija na način da polaznici svojom kreativnošću sami dolaze do rješenja. Polaznici su na radionici stekli temeljna znanja i načela graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, a već prema istima i moguće inovacije i dorade.
Skip to content