Menu Close

Inovatori iz Primorsko-goranske županije na AGRO ARCI 2013.

Biograd na Moru (30. 08. – 1. 09. 2013.)

  1. KORONA, Tomislav Knežević, Rijeka BIOLOŠKI PROČISTAČ FEKALNIH OTPADNIH VODA TIP “BIO mini MODUL KORONA”. Biološki pročištači  „BIO mini MODUL KORONA” produkt su dugogodišnjeg iskustva na izradi bioloških uređaja za pročišćavanje feklanih otpadnih voda za objekte koji nemaju mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu ( najčešće prigrad i otoci te priobalje ), ali i sva ostala područja bez izvedenog sustava kanalizacije.Ovi uređaji objedinjuju moderan dizajn, visoku kvalitetu, te tehnološku superiornost.Jednom postavljen, traju zauvjek.
  2. TEHNIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI, Sven Maričić BIOKAŠETA, AMBALAŽA ZA TRANSPORT I ČUVANJE EKOLOŠKIH PROIZVODA. Kombinirajući tehnološki višak koji se pojavljuje prilikom prerade građe u pilanama, autor je osmislio kreativno rješenje u vidu ekološke ambalaže za transport, čuvanje i direktnu prodaju ekoloških proizvoda. Kašeta se sastoji od ograđenog dijela te dijela zaštičenog pletenom žicom ispunjenog sjenom za čuvanje jaja i drugih proizvoda.
  3. VEDRAN ŠARLIJA, Rijeka IMITACIJA RASLINJA. Inovacija “Imitacija raslinja” u naravi se sastoji od jednostavne metalne konstrukcije koja u griubim crtama imitira oblik prirodnog raslinja, najčešće stabla, u podnožju koje se sadi biljka bršljana. Biljka bršljanja prilagođena je našem podneblju i otporna na štetnike te brzo obrasta metalnu konstrukciju stvarajući utisak pravog raslinja u fazi pune vegetacije.
  4. PETRA JURAČIĆ mag.prim.umj., Rijeka DIDAKTIČKA IGRA. Didaktičku igru sam izradila djelomično u mozaiku kako bi se djeca mogla na neki način susresti sa tom starom umjetničkom tehnikom. Htjela sam spojiti umjetnost i igru u jednu cjelinu. Igračka je izrađene od najkvalitetnijih drvenih i kamenih materijala što im osigurava dugotrajnost i nudi mogućnost korištenja kroz nekoliko generacija
  5. ARTUR ČARGONJA, ROBERT ČARGONJA, Rijeka, PLINSKI ROŠTILJ, Za roštilj se koristi propan-butan plin. Na plinsku bocu montira se regulator od 29 mbara i gumeno crijevo. Na regulatoru je postavljena gumena brtva, a na stražnjoj strani nalazi se koljenasti priključak na koji nataknemo drugi kraj gumenog crijeva.
  6. SREDNJA ŠKOLA ZA ELEKTROTEHNIKU I RAČUNALSTVO, Dino Štefanac, Rijeka, SIGNALIZATOR PREKOMJERNE POTROŠNJE, Sklop obrađuje signale brzine kretanja vozila i okretaja motora. Iz dobivenih informacija registrira prekomjerno ubrzanje vozila i povećani broj okretaja. Zvučnim signalom obavještava vozača da ima ubrzanje veće od zadanog što rezultira povećanom potrošnjom. Pošto vozač ne može biti pozoran cijelo vrijeme na ekonomičnu vožnju zvučni signala će ga upozoriti. Postavke sklopa mogu se podešavati prema veličini automobila. Postavke uređaja su da označava zvučnim signalom ubrzanje veće od 10km/h u sekundi i okretaje veće od 3000 okr/min.
  7. TIJA MLINAC mag.ing.agr.103 SAMONIKLE BILJKE OTOKA BRAČA,  Vodić za šetnju prirodom koji je fotografski atraktivno i tekstualno zanimljivo obradio 103 biljke koje se često nalaze u prirodi otoka Brača, ali i na drugim staništima širom Hrvatske, tako da može biti korisna široj čitalačkoj publici.
  8. PETRA JURAČIĆ, mag.prim umj.Rijeka RUČNI ALAT ZA PLJEVLJENJE I OKOPAVANJE, Pljevilica ima čvrste zupce savršene za okopavanje zemlje i vađenje korova. Pljevilica ima radnu širinu od 40 cm i najprikladnija je za male vrtove i povrtnjake.
  9. OŠ VEŽICA JAPANSKI VRT,  Izgrađen je uz suradnju velikog broja donatora i lokalne zajednice a predstavlja most spajanja i pozornicu na kojoj će se prožimati  kulture Hrvatske i Japana. On će kao talisman u budućnost prenositi našu zajedničku poruku:  Pokret naprijed i mir.

Skip to content