Menu Close

8. škola tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničkih aktivnosti (NCTK) u Kraljevici

Od 03.-13. kolovoza 2015. održana je 8. ljetna škola tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, a sudjelovalo je 9. učenika iz naše županije.

Iz OŠ Čavle: Bernard Miculinić, 5. razred, Teo Baffo, 5. razred, Arian Maršanić, 6. razred,  Leon Petz, 7. razred, iz  OŠ Viškovo Kris Nokaj, 6.razred, Šimun Petar Tuftan, 6. razred, a iz Rijeke Ivan Pešut, 1.razred, SŠ za elektrotehniku i računarstvo, Rijeka i Filip Popov, 3. razred, SŠ za elektrotehniku i računarstvo, Rijeka

    Svi učenici sudjelovali su u radionicama: modelarstvo-maketarstvo, strojarstvo, robotika, informatika, kreativna radionica, orijentacija i komunikacija, raketno modelarstvo i zabavne i sportske aktivnosti – kajakaško-edukativni program. Izrađeni model bube robota sa svjetlosnim efektima i pokretima, te sve radove s kreativnih radionica učenici su ponijeli kući.
Učenici su na 3D printeru dizajnirali i izradili privjesak sa svojim simbolom.
Na ljetnim radionicama učenici koriste najsuvremenije uređaje, alate i opremu koju redovni program tehničke kulture (sa jednim satom tjedno) i oprema u školama ne omogućava. Učenici imaju priliku upoznati složenost, raznolikost i univerzalnost tehničkih  djelatnosti kao i njihovu važnost za čovjeka. Razvoj motoričkih i misaonih sposobnosti učenika na ovim radionicama potiče interes za trajnim bavljenjem tehnikom kroz razne hobije i što je još važnije, izbor budućeg zanimanja. Pored toga, učenici su stekli prijatelje diljem Hrvatske a neki se ponovno susreću jer su bili i prošle godine.
Na završetku, učenici su dobili priznanja. Za potporu i organizaciju sudjelovanja učenika, zahvalnice su dobili: Zajednica tehničke kulture Primorsko goranske županije i Rifat Ramčić, prof. predsjednik Udruge pedagoga tehničke kulture Primorsko goranske županije

Skip to content