Menu Close

Na Lošinju održana Svečanost podjele Povelja HZTK

U nedjelju 08. siječnja 2017. godine u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju održana je Svečanost podjele povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture pojedincima zaslužnim za razvoj tehničke kulture na području otoka Lošinja povodom 70. obljetnice tehničke kulture u republici Hrvatskoj. Svečanost je vodio predsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Grada Malog Lošinja Dorian Božičević, mag. theol., a povelje su dobili: za dugogodišnji rad u području fotografije Mladen Matunci i Nadir Mavrović, za dugogodišnji rad u području astronomije Valter Martinolić, za nesebičnu potporu i ustupanje prostora za rad tehničke kulture u proteklih nekoliko godina vlč. Matej Polonijo i za dugogodišnji rad u području astronomije i općenito razvoju tehničke kulture na otoku Dorian Božičević.

2017_01_08_povelje_hztkvlč. Matej Polonijo – Valter Martinolić – Mladen Matunci – Dorian Božičević

Svečanosti je prethodio radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici udruga u tehničkoj kulturi. Sastanku je predsjedao Izvršni odbor Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja u sastavu Dorian Božičević, predsjednik te članovi Miroslav Bišćan i Enes Rizvić.

2017_01_08_sastanak

Miroslav Bišćan – Dorian Božičević – Enes Rizvić

Predsjednik Zajednice Dorian Božičević je izvijestio o aktivnostima u 2016. godini (festival znanosti, modelarska radionica, predavanja, sudjelovanje u radu tijela ZTK PGŽ i HZTK, …) i planovima za 2017. godinu te prezentirao opremu montiranu u dvorani sv. Nikole u svrhu budućih radionica modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. U dvorani su montirane klupe i računala iz nekadašnje učionice Astronomskog društva “Leo Brenner”, a sredstvima iz proračuna Primorsko-goranske županije je nabavljena oprema i materijal za radionice modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. Na sastanku je istaknuto da Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja ulazi u devetu godinu rada od svog osnutka kao beskućnik uz svega 2.000 kuna potpore iz proračuna Grada Malog Lošinja. Predsjednik Zajednice Dorian Božičević se na koncu još jednom zahvalio vlč. Mateju Poloniju na nesebičnom ustupanju prostora jer bez mogućnosti korištenja dvorane crkve sv. Nikole te prostora garaže u kojem je pohranjena oprema za modelarstvo, ne bi bilo moguće vršiti bilo kakve tehničke aktivnosti.

2017_dvorana_sv_nikole_01

Oprema u dvorani crkve sv. Nikole

2017_dvorana_sv_nikole_03

 

 

Skip to content