Menu Close

MODELARSKA LIGA 2017. – rezultati na županijskoj razini

U četvrtak 27.travnja 2017. s početkom u 10.00h u Domu mladih održalo se je regionalno natjecanje Modelarska liga 2016./2017. Organizator natjecanja je Hrvatska zajednica tehničke kulture dok je Dom mladih već 4. godinu zaredom domaćin natjecanja za Primorsko- goransku županiju dok Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije daje financijsku potporu za organizaciju natjecanja.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem poticanja razvoja tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa iz 6 osnovnih škola Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih i Tehničkog centra mladih. N anatjecanju je sudjelovalo ukupno 22 učenika/učenica i to 14 djevojčica i 8 dječaka. 2 sudionika/sudionica bili su učenici/učenice 5. razreda, 10 iz 6.razreda, 7. iz 7.razreda i 3 iz 8. razreda.

Prije početka natjecanje sve prisutne pozdravili su ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin i dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ivica Ćiković.

20170427_mod_liga_02

Dopredsjednik ZTK PGŽ Ivica Ćiković na otvaranju natjecanja

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Danijel Šimunić, Hrvatska zajednica tehničke kulture, predsjednik povjerenstva, Đordano Bucci, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci, član povjerenstva i Marino Čikeš, Dom mladih, član povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o  prve tri najbolje ekipe:

  1. mjesto osvojila je ekipa ”A je to” iz Doma mladih u sastavu: Jani Kabalin Sirotnjak (8.r.) i Oliver Vlašković (5.r.), mentorica Dijana Malinić
  2. mjesto osvojila je ekipa “Trsaćani  OŠ Trsat u sastavu: Nina Zubović (6.r.) i Domagoj Sila (6.r), mentor Neven Jerčinović
  3. mjesto osvojila je ekipa “RKJ” iz OŠ Rikarda Katalinić Jerotovu sastavu: Ema Arnautović(8.r.) i Morena Kukrin (8.r.), mentor Dragana Karamarko

Ukupnu rang listu možete pogledati klikom ovdje.

20170427_mod_liga_01

Za mentore natjecatelja Dom mladih organizirao je prezentaciju DRONE RACINGA (Drone racing je sve popularniji sport gdje piloti nastoje izgraditi izuzetno brze i okretne letjelice, te se natječu uz pomoć kamere, svojih FPV naočala i stanice u posebno kontroliranim uvjetima), koja se je održala u prostoru Doma mladih u 10.30h.

sufinancira_pgz

Skip to content