Menu Close

Hrvatska stvara u Primorsko-goranskoj županiji

hr-stvara-pgzPozivamo vas na predstavljanje projekta

hr-stvara-logou Primorsko-goranskoj županiji

koje će se održati  6. ožujka 2018. u prostorijama Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci na sveučilišnom kampusu na Trsatu (Radmile Matejčić 2, Rijeka) s početkom u 14:30 sati.

O projektu Hrvatska stvara

                Cilj projekta je kod mladih potaknuti kreativni duh stvarajući lokacije u cijeloj Hrvatskoj gdje se mladi mogu sastajati, učiti i stvarati. Želimo povećati interes mladih za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja. Projekt provodi tvrtka STEMI d.o.o. i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska uz partnere Hrvatsku zajednicu tehničke kulture i Netokraciju. Projekt se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Britanskog veleposlanstva.

                Cilj projekta može se saž̌eti u izraz „osnaživanje kroz edukaciju“ (eng. empowering by education) što vodi do stjecanja novih kompetencija kod mladih ljudi koje im omogućuju hvatanje u koštac s novim izazovima koristeći se tehnologijom.

Osnivanje Code Clubova

                Kroz projekt Hrvatska stvara u svakoj će se županiji u Republici Hrvatskoj osnovati novi Code Clubovi odnosno centri koji će pružati priliku za poučavanje djece i mladih.

                Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse (znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje) za upoznavanje sa STEM područjem.

RASPORED DOGAĐANJA

  • 14:30 – predstavljanje projekta Hrvatska stvara (predavaonica O-028)
  • 15:30 – Scratch – Radionica za učenike i nastavnike koji se žele uključiti u projekt (učionica O-365)
  • 15:30 – STEMI Hexapod – Radionica za polaznike već osnovanih Code Clubova (učionica O-359)

                Molimo da svoj dolazak na predstavljanje projekta Hrvatska stvara potvrdite popunjavanjem obrasca na sljedećoj poveznici https://goo.gl/forms/cHBN6w6cj0Icqoj43.

                Sve nastavnike koji su zainteresirani za uključivanje u projekt i osnivanje Code Cluba u svojoj školi ili udruzi, a žele sa svojim učenicima sudjelovati na uvodnoj Code Club radionici molimo da prijave svoj dolazak i broj učenika (najviše 3) putem obrasca na sljedećoj poveznici https://goo.gl/forms/RIOVY93KZXJMJGvD2 (broj mjesta je ograničen).

 

 

Skip to content