Menu Close

Uspješne prve radionice u sklopu projekta Mobilna tehnička kultura Primorsko-goranske županije

Proteklog vikenda u Općini Fužine su održane prve radionice tehničke kulture u sklopu projekta Mobilna tehnička kultura Primorsko-goranske županije koji je pokrenula Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije. Svrha projekta je osigurati sadržaje za djecu i mlade s područja tehničke kulture u mjestima u našoj županiji gdje nema udruga i zajednica tehničke kulture koje bi provodile ove aktivnosti.
Proteklu subotu i nedjelju u Društvenom domu za djecu i mlade u Vratima održane su tri dvodnevne radionice i to iz elektrotehnike, modelarstva i astronomije, a radionice vodio predsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Dorian Božičević, mag. theol..
Obzirom da županijska zajednica tehničke kulture još ne raspolaže sa svim potrebnim resursima za provedbu radionica, vozilo za prijevoz opreme je ustupilo Astronomsko društvo “Leo Brenner” – Mali Lošinj, alat za radionicu elektrotehnike je ustupila Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, a materijale za astronomsku radionicu Hrvatski astronomski savez dok je prostor za radionice i noćenje za voditelja osigurala Općina Fužine.

2018_12_16_elektro_Fuzine

Elektrotehničari

2018_12_15_modelari_Fuzine

Modelari

2018_12_15_astronomija_Fuzine

Astronomi

sufinancira_pgz

Skip to content