Menu Close

Poziv za pomoć medicinskom osoblju

Županijska zajednica tehničke kulture u suradnji sa studentima Sveučilišta u Rijeci koji su se priključili inicijativi Hrvatskog studentskog zbora “VIZIRI za zaštitu medicinskog osoblja – #Ostanidoma , #Studentipomazu” trebaju Vašu pomoć!
 
Potrebne su im osobe koje svojim 3D printerima mogu izrađivati okvire za vizire na koje bi oni montirali zaštitne folije te proslijedili zdravstvenim djelatnicima kako bi ih zaštitili što je više moguće u ovoj epidemiji.
 
Okviri za vizire se printaju po Prusa-inom RC2 modelu. Postavke za print su: visina sloja 0.3mm, infill 20%, speed možete povećati na 120% (ovisno o mogućnostima printera), poželjan je materijal PETG, a može i PLA. Materijala trenutno manjka, pa mole da se primarno javljaju osobe koje već raspolažu određenom količinom materijala i mogu odmah započeti printati. Mogu se javiti i osobe koje bi printale, ali nemaju materijala, pa kad i ako bude mogućnosti bi im se dio proslijedio da mogu početi.
Model se sastoji od 2 djela, a .stl datoteke s modelom su dostupne na sljedećem linku:
https://drive.google.com/drive/folders/1oQLYa72z33d2eMdvuaGtWHCMB3xyWasf
 
Važno je jako pažljivo rukovati s printanim materijalima kako ne bi došlo do kontaminacije prije nego dođe do zdravstvenih djelatnika! Obvezno je korištenje maske, a poželjno i rukavica prilikom rukovanja. Prije početka rukovanja OBVEZNO je temeljito pranje ruku. Svaki vizir je potrebno samog za sebe spremiti u čistu vrećicu i istu zatvoriti.
 
Ako netko započne printat, molimo da se javi na e-mail: luka.delak@sz.uniri.hr kako bi dobio potrebne informacije gdje i kako može dostaviti svoje gotove okvire.
 
Unaprijed zahvaljujemo na pomoći!
 
Luka Delak, koordinator projekta za područje Rijeke
mob. 0919033226
Skip to content