Menu Close

Novi Vinodolski – održane prve radionice

Zajednica tehničke kulture Primorsko – goranske županije u suradnji s Osnovnom školom Ivan Mažuranić Novi Vinodolski od 27.-29.rujna provela je  radionice programiranja za najmlađe – Scratch, 3D olovke, 3D modeliranja i printanja,  te aviomodelarstva. 

Radionice 3D olovke održane su za treće razrede na kojoj su svi učenici pomoću kreativnosti i strpljenja izradili vlastite 3D naočale a učenici petog razreda programirali su u programu Scratch koji ih je potaknuo na analitičko razmišljanje kojim im je omogućena primjena jednostavnih programerskih izraza. Drugi razredi bili su zaokupljeni izradom modele brodove iz stiropora.

Ovakve radionice su sjajna prilika da se djeca upoznaju sa STEM područjem i tako stječu osnovno znanje korištenja raznih alata, koji nisu zastupljeni školskim kurikulumom. Razvijanjem svojih sposobnosti dolaze do kreativnih rješenja, koje mogu koristiti u kasnijem obrazovanju i u vlastitim inovativnim rješenjima.
Zbog velikog interesa u listopadu će se održati radionice iz elektronike i digitalnih alata – Canva  a cjelokupan program  financira Grad Novi Vinodolski i Primorsko-goranska županija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content