Menu Close

“Primorski šušur” u Novom Vinodolskom

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u suradnji sa Osnovnom školom Ivana Mažuranića , Novi Vinodolski organizirala je dvodnevnu manifestaciju povodom obilježavanja 30 obljetnice Primorsko-goranske županije pod nazivom „Primorski šušur“
Manifestacija „Primorski šušur“ obuhvaća radionice aviomodelarstva, raketnog modelarstva, programiranja za najmlađe, radionice CB  radiokomunikacije, elektronike, FPV dronova, AI inteligencije i brodomaketarstva. Partneri u provedbi projekta bili su ZTK Požega, ZTK Osijek, Hrvatski savez CB  radioklubova te Hrvatski savez brodomaketara.
Radionice se održavaju 21. i 22. rujna na kojima sudjeluju svi učenici od prvog do osmog razreda. Glavni cilj projekta je razvijanje i promicanje tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji te dodatno obrazovanje. Provedbom ovakvih radionica kod učenika se želi potaknuti inovativnost i kreativnost te stjecanje novih vještina koje se kroz redovnu nastavu ne mogu razviti.

„Primorski šušur“ otvoren je nastupom mladih novljanskih sopilaša i folkloprne skupine koja djeluje u sklopu škole. Svečanom otvorenju prisustvovao je gradonačelnik  Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković, predsjednica Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ružica Kamenjašević i pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

Ravnatelj škole Boris Turjak istaknuo je da je škola sa zadovoljstvom prihvatila suorganizaciju manifestacije na kojoj će učenici steći nova znanja i vještine.

Predsjednica Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ružica Kamenjašević istaknula je da će u sklopu “Primorskog šušura” ukupno biti odžano 30 radionica u kojima sudjeluju svi učenici škole te najavila da če se iduće godine “Otočni šušur” održati na otoku Rabu.

Gradonačelnik Cvitković istaknuo je da Grad Novi Vinodolski uvijek podržava programe koji su namijenjeni djeci te da mu je žao što u  vrijeme njegovog obrazovanja nije bilo ovakvih radionica, s obzirom da su uistinu korisne i zanimljive istaknuvši da ih je doista puno.

Pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko goranske-županije istaknula je da Županija sa zadovoljstvom organizira ovakve radionice, pogotovo u onim školama u kojima nedostaje slićnih aktivnosti putem kojih djeca stjeću nova znanja i navike.

Nakon svečanog otvaranja uzvanici su obišli radionice i prisustvovali lansiranju raketa koje su bile prava atrakcija a koje su učenici izradili na radionici raketnog modelarstva.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content