Menu Close

Inovatori iz Primorsko-goranske županije na 11. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2013.

 1. RATKO ANTIĆ
  PONTON, Ponton se izrađuje od tipskih modula koji se dimenzioniraju sa sofisticiranim alatima velike preciznosti. Tipski moduli imaju na sebi urezane utore za ugradnju drvene podkonstrukciju koja služi za uzdužno spajanje modula. Modularni koncept omogućava izradu različitih modela, oblika i dimenzija koji mogu biti namjenjeni za različite namjene i sadržaje. Materijali od kojih su izrađeni moduli pružaju veliki uzgon, koji omogućava veliko opterećenje samoga pontona i daje mu dobre tehničke karakteristike. Težina modula iznosi 25 kg/m. Modularna konstrukcija je obložena plemenitim drvetom, arišom ili tikom, a reške su ispunjene poliuretanskim trajnoelastičnim punilom.
 2. ECO PROJEKT d.o.o. Rijeka, Zagrebačka 5, 51000 Rijeka
  PROČIŠČAVANJE OTPADNIH VODA SA PRALIŠTA BODICA. Postojeći uređaji koji se baziraju na fizikalno kemijskoj obradi, koogulaciji i taloženju. Obrađuju se dodanom fazom obrade, filtriranjem kroz posebno konstruirene filtere. Time se postiže višak kvaliteta pročišćavanja i mogućnost korištenja pročišćene vode za zalijevanje zelenih površina.
 3. INELTEH d.o.o Rijeka, Ljubljanska Cesta 7, 51000 Rijeka
  SUSTAV ALARMA VISOKE RAZINE NAPAJANJA SUNČEVOM ENERGIJOM ZA BARŽE
 4. Dr LEO JONJIC, Bio Tim 7, Primorska 31, 51414 Ika Ičići
  DALMATINSKA KUGLICA, Dalmatinska kuglica je slastica na bazi autohtonih sorti smokve i višnje maraske. Sastavljena je od plodova prirode strogo kontroliranog porijekla. Svaki sastojak ima dokazani pozitivan uticaj na naš organizam te djeluje u održavanju i jačanju zdravlja. Tradicionalna receptura, obrađena ja po najvišim standardima i spoznajama suvremenog nutricionizma.
 5. PETRA JURAČIĆ mag.prim.umj., Fiorella la Guardia, 51000 Rijeka
  ZVONČARI – Zvončari su karakterističan narodni običaj zadržan oko Rijeke. To me potaklo da izradim ove kipiće zvončara koji su dio naše tradicije. Izradila sam četri zvončara (halubajski zvončar, grobnički dondolaš, brgujski zvončar i munski zvončar) sa različitih područja kako bi se mogla vidjeti njihova različitost i ljepota. Skulptura je dekorativna sa namjenom očuvanja Riječke tradicije
 6. IVAN KORAĆ, Mate Lovraka 14, 51000 Rijeka
  SIGURNOSNI DRŽAČI – Držač je namjenjen strijim osobama, bolesnim osobama, pretilim osobama, slijepim osobama, osobama umanjnih sposobnosti i svim osobama koje se brinu o svojem zdravlji i sigurnosti. Proizvod je napravljen sukladno Direktivi o općoj sigurnosti proizvoda br. (2001/95EZ), prenijeto u zakonu o općoj sigurnosti proizvoda br.(NN 30/09, 139/10).
 7. NIKICA KUCIC, nikica.kucic@gmail.com
  OTOČKA PONEŠTRICA – Štand (okvir) za marketing i prodaju. Objedinjenje otočkih i ostalih proizvoda kao podsjetnika boravka na otoku Cresu bez stresa.
 8. Vladimir Križek, ZLATARNA KRIŽEK1935 – Nakit sa tradicijom, kvalitetom i inventivnošću.
 9. PNEUMATIKA METAL d.o.o., Zaheji 25a, 51415 Lovran
  KOORDINATNI STOL – Konstrukcija mu je pojačana zbog veće stabilnosti i manjih vibracija. Namjenjen je za bušenje, a na njemnu se moeže i glodati. Na stolu se mogu montirati dvodjelna glava, razni škripovi ili jednostavno pričvrstiti vijak.
 10. SREDNJA ŠKOLA ZA ELEKTROTEHNIKU I RAČUNALSTVO, Rijeka, autor Dino Štefanac
  SIGNALIZATOR PREKOMJERNE POTROŠNJE – Sklop obrađuje signale brzine kretanja vozila i okretaja motora. Iz dobivenih informacija registrira prekomjerno ubrzanje vozila i povećani broj okretaja. Zvučnim signalom obavještava vozača da ima ubrzanje veće od zadanog što rezultira povećanom potrošnjom. Pošto vozač ne može biti pozoran cijelo vrijeme na ekonomičnu vožnju zvučni signala će ga upozoriti. Postavke sklopa mogu se podešavati prema veličini automobila. Postavke uređaja su da označava zvučnim signalom ubrzanje veće od 10km/h u sekundi i okretaje veće od 3000 okr/min.
 11. Na izložbi su sudjelovati 4 Osnovne Škole: Osnovna škola Vežica, Osnovna škola Srdoći, Osnovna škola Trsat i Osnovan škola Kozala.
Skip to content