Menu Close

Završena 2. modelarska liga PGŽ

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 7. razreda (11-13 g.) u području modelarstva/maketarstva koju organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, dok su suorganizatori Županijska zajednica tehničke kulture PGŽ i Dom mladih.
Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.
Natjecanje se je održalo u četvrtak 30. travnja 2015. u Domu mladih u jutarnjim satima. Ukupno je sudjelovalo 13 ekipa iz 7 osnovnih škola  Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih.
Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Danijel Šimunić, Hrvatska zajednica tehničke kulture, predsjednik povjerenstva, Đordano Bucci, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci, član povjerenstva i Marino Čikeš, Dom mladih, član povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o  prve tri najbolje ekipe.

  1. mjesto osvojila je ekipa “A je to” Doma mladih u sastavu Jani Kabalin Sirotnjak (6.r.) i Ivan Palchevsky (6.r.), mentorica Dijana Malinić.
  2. mjesto osvojila je ekipa “File” OŠ Sveti Matej u sastavu Leon Cunjak (5.r.) i Filip Škopić (7.r.), mentorica Katica Androšević.
  3. mjesto osvojila je ekipa “Dva” OŠ Kraljevica u sastavu Hana Torić (6.r.)  i Marijana Rus (6.r.), mentor Rifat Ramčić.
Skip to content