Menu Close

Regionalna razina ekipnog natjecanja učenika – MODELARSKA LIGA

Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko- goranske županije u šk. god. 2017./2018.  po peti put domaćin je regionalne razine Modelarske lige.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5.do 8. razred u području modelarstva/ maketarstva koju organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, dok su suorganizatori županijske zajednice tehničke kulture, Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture ili osnovne škole.

Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Regionalna razina natjecanja održat će se u četvrtak 26. travnja 2018. u jutarnjim satima u prostorima Doma mladih. Detaljan program natjecanja dobit će svi prijavljeni natjecatelji nakon završetka prijava.

Prijavljuje se ekipa učenika/učenica koju čine dvoje/dvije učenika/učenica od 5. do 8.r. osnovne škole i jedan mentor/mentorica koji/koja ih dovodi na natjecanje. Natjecatelji mogu biti učenici/učenice osnovnih škola, članovi/članovi udruga/klubova/sekcija ili posebnih odjela osnovnih škola. Škola, udruga, klub može prijaviti više ekipa.

Od školske godine 2016./2017. na županijskoj razini mogu sudjelovati i ekipe s teškoćama u razvoju koji izrađuju isti rad kao i ostale ekipe, ali njihov rad se ne vrednuje na isti način kao i radovi ostalih sudionika natjecanja, već se izdvaja najbolji rad.

Prijave su isključivo eletronskim putem. Prijavnicu, koju možete pronaći na stranicama Doma mladih (www.dom-mladih.hr), potrebno je do 13. travnja 2018. poslati na info@dom-mladih.hr.

Sve informacije možete pronaći i na stranicama Hrvatske zajednice tehničke kulture http://www.hztk.hr/modelarska-liga/ i na stranicama Doma mladih.

sufinancira_pgz

Skip to content