Menu Close

POZIV OSNOVNOŠKOLCIMA OTOKA KRKA NA RADIONICU IZ ELEKTRONIKE

Pozivaju se učenici osnovnih škola sa otoka Krka da se prijave na radionice elektronike koju provodi Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije a financira ju Primorsko-goranska županija. Radionica za polaznike je besplatna

Radionice obuhvaćaju edukaciju u kojima će se polaznici kroz teorijski dio upoznati sa osnovama elektronike, mjerivim veličinama, elektroničkim komponentama i opremom za mjerenje dok će u praktičnom dijelu uvježbati rukovanje i rad s lemilicom.

Nakon usvojenih vještina lemljenja i uz primjenu stečenog znanja o osnovnim elektroničkim elementima, svaki polaznik će imati priliku izraditi vlastitu prijenosnu elektroničku igricu „Simon says“. Cilj igre je pritisnuti tipke u istim redoslijedom kao što su se upalile lampice. Svakim točnim odgovorom igra postaje sve teža, a čak je moguće igrati “multiplayer”!

Primarni cilj je kroz praktične radionice elektronike potaknuti interes učenika završnih razreda osnovne škole za tehničku kulturu te ih usmjeriti prema tehničkim zanimanjima. Praktični rad je zapravo suština ove radionice jer učenici samostalno uz nadzor voditelja sklapaju vlastitu igricu primjenjujući stečeno znanje i tako kroz igru i zabavu usvajaju razne tehničke sadržaje.  Izrađena elektronička igrica ostaje u vlasništvu polaznika radionice.

Molimo zainteresirane učenike sa područja otoka Krka da se prijave voditeljici radionice i odaberu jedan od tri termina održavanja radionica. Zbog epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen na 10 po radionici. Ukupan broj polaznika je 50.

Prijave za radionice: maria.prihoda@gmail.com

U prijavi navedite  ime i prezime polaznika, adresu i školu.

O početku radionice polaznici će biti obavješteni putem e-maila   

Skip to content