Menu Close

POZIV OSNOVNOŠKOLCIMA OTOKA KRKA ZA RADIONICU 3D MODELIRANJA I PRINTANJA

Pozivaju se učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda sa otoka Krka da se prijave na radionice 3D modeliranja i printanja koje provodi Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije a financira ju Primorsko-goranska županija. Radionica je za polaznike besplatna.

Radionice obuhvaćaju edukacije u kojima će se polaznici upoznati sa osnovama 3D printanja – od ideje do izrade. Kroz teorijski dio polaznicima će se prezentirati rad 3D printera, od korištenja do raznih materijala te konačno modeliranje u odgovarajućem softveru. Polaznici radionica će moći vidjeti koliko vremena iziskuje modeliranje različitih modela ovisno o veličini modela i željenoj kvaliteti ispisa. Nakon usvajanja novih znanja i vještina modeliranja u 3D softveru, polaznici će imati prilike dizajnirati svoj unikatni privjesak za ključeve, pripremiti ga za 3D printanje te u konačnici i isprintati modelirani privjesak u željenoj boji. Osim 3D privjesaka, polaznici će imati prilike modelirati i isprintati razne kreativne 3D modele – od dekorativnih ukrasa do uporabnih predmeta.

Isprintani privjesci, kao i ostali 3D modeli izrađeni na radionici biti će poklonjeni polaznicima radionice.

Cilj edukativnih radionica 3D modeliranja i printanja je učenicima osnovnih škola otoka Krka omogućiti stjecanje novih znanja, vještine i pristup kreativnoj tehnologiji 3D stvaranja.

Molimo zainteresirane učenike sa područja otoka Krka da se prijave voditeljici radionice. Zbog epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen na 10 po radionici. Ukupan broj polaznika je 50.

Prijave za radionice pošaljite na :  maria.prihoda@gmail.com   

U prijavi navedite  ime i prezime polaznika, adresu i školu.

O početku radionice polaznici će biti obavješteni putem e-maila    

                                                                                 

Skip to content