Menu Close

Predsjednik Milanović primio dobitnike Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ i nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike dobitnike Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić” te dobitnike nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020. godinu.

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ istaknuti su pojedinci, udruge tehničke kulture, poduzeća ili ustanove čiji doprinos i ukupna djelatnost doprinosi razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja građana Republike Hrvatske, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanje i vještine za znanstveno-tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjivanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor zanimanja u području prirodoslovlja i tehnike.

Na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i dobitnici nagrada koje dodjeljuje Hrvatska zajednica tehničke kulture. Nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture dodjeljuje se za iznimna postignuća, doprinos i promicanje tehničke kulture u Republici Hrvatskoj, a godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do 5 godišnjih nagrada pojedincima i do 5 godišnjih nagrada pravnim osobama.

Iz Primorsko-goranska županija nagrađeni su Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije kao pravna osoba koju je dodijelila Hrvatska zajednica tehničke kulture i Dorian Božičević dobitnik nagrade “Faust Vrančić” za iznimna postignuća i promociju tehničke kulture u 2020.godini.

Sastanak dobitnika nagrada s predsjednikom Milanovićem iskorišten je i za razgovor o važnosti tehničke kulture za razvoj Hrvatske, kako u prošlosti tako i danas. Baviti se tehničkom kulturom uvijek je bilo zahtjevno, a danas je još više budući da su promjene u tehnici danas brže nego ikada, rečeno je na sastanku.

Prijemu je nazočila ispred Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije predsjednica Ružica Kamenjašević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content