Menu Close

U sklopu projekta “Umrežimo s(v)e” krenule prve radionice

U osnovnim školama Skrad i Vrbovsko započela je provedba projekta Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije “Umrežimo s(v)e”, koju financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Radionice se održavaju iz programiranja u programu Scratch za niže i više razrede i za učenike osmih razreda izrada mobilnih aplikacija – MIT APP Invertor. Učenici će u sklopu radionice mobilnih aplikacija osim upoznavanja softvera za izradu aplikacija, načina rada pametnih telefona izraditi nekoliko jednostavnih aplikacija i vlastitu verziju svjetski poznate popularne aplikacije Google Maps.
Također, u obje se škole provodi i radionica programiranja u Scratchu na kojoj učenici upoznaju programski alat Scratch i njegove mogućnosti te izrađuju igricu s jednim ili više likova te će na kraju će izraditi kviz.
U sklopu projekta „Umrežimo s(v)e“ planirane su i radionice sa 3D olovkama, 3D modeliranje i printanje te radionice iz multimedije i robotike. Osim radionica planirana su i predavanja za učenike na temu “Kako se izražavati putem interneta”, “Laži na internetu”, a za roditelje će biti organizirano predavanje na temu “Druga strana interneta”.

Cilj projekta “Umrežimo s(v)e” je dodatno obrazovanje, razvijanje i promicanje tehničke kulture u podzastupljenoj regiji Primorsko-goranske županije kroz razvoj digitalnih kompetencija u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti te razvoj poduzetničkih kompetencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content