Menu Close

POZIV NA STRUČNO USAVRŠAVANJE

Radionica elektronike i 3D printanja za učitelje tehničke kulture PGŽ
Vrijeme održavanja: 19. prosinca 2022.godine u 17 h
Mjesto održavanja: STEM laboratorij Politehnike
Tema: Solarna svjetiljka
Cilj: promicanje obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima kroz praktičnu
radionice izrade solarne svjetiljke
Broj sudionika: 10
Vrijeme trajanja radionice: 2 školska sata

Voditeljice: Marija Prihoda Perišić i Ružica Kamenjašević

Radi izdavanja potvrde o stručnom usavršavanju prijave poslati na:  ured@ztk-pgz.hr  

Provedbom praktične radionice izrade solarnih svjetiljki želimo osnažiti i usmjeriti učitelje tehničke kulture o važnosti održivog razvoja kako bi dalje kroz svoj nastavni predmet educirali svoje učenike o važnosti obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.
Održivi razvoj je sve. Razvija se kroz oblike djelovanja prema samima sebi, drugim ljudima te prirodi i okolišu kojima pripadamo.
Cilj ove radionice je predstaviti značaj izvora solarne energije u funkciji održivog razvoja kroz izradu rada „Solarne svjetiljke“. Praktične radionice sastojala bi se od modelarskog i elektroničkog dijela. U modelarskom dijelu, polaznici radionica sastavljati će tijelo svjetiljke od dijelova isprintanih na 3D printeru PLA filamentom biorazgradive plastike. Polaznicima će se prikazati mogućnosti 3D modeliranja jednostavnijih dijelova svjetiljki kroz besplatne 3D programe. U elektroničkom dijelu polaznike ćemo upoznati sa solarnim panelom i ostalim elektroničkim elementima pomoću kojih ćemo izraditi elektronički sklop koji će noću „oživiti“ njihove održive svjetiljke.
Provedbom ove praktične radionice i edukacije učitelja, te kroz njihov daljnji rad sa svojim učenicima, ciljano bi djelovali na uključivanje djece u održivi razvoj i osposobljavanje mladih da postanu nositelji održivog razvoja u vlastitoj zajednici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content