Menu Close

Zajednica tehničke kulture PGŽ gost na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Zajednica tehničke kulture Primorsko – goranske županije danas je održala razne kreativne radionice u sklopu manifestacije Budimo kReAtIvNi na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Kostreni. Cijeli koncept radionica je bio vrlo zanimljiv, interaktivan te poučan i namijenjen djeci predškolske dobi. Glavni cilj je bio inspirirati djecu, naučiti ih izraditi razne origamije te kroz zabavu pokazati razne interaktivne pokuse. Pod vodstvom predsjednice Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružice Kamenjašević i šest studenata, sudionici su bili upućeni u osnove origami tehnika te su naučili kako na zabavan i kreativan način izraditi razne životinjske oblike i ukrasiti ih po želji. Drugi dio radionica, odnosio se na pokuse iz fizike na kojima su djeca imala priliku naučiti kako funkcionira zrak te zašto se kroz zatvorenu bocu se ne može napuhati balon. Također, predstavljena im je igra s magnetima i spajalicama pri čemu je bio glavni cilj potaknuti kreativnost, istraživanje te eksperimentiranje.

Mališani koji su danas sudjelovali na festivalu čekali su u redu i kako bi sudjelovali na našim radionicama. Bila je to prava gužva, studenti su imali pune ruke posla. Na ovaj način predstavili smo tehničku kulturu najmlađim uzrastima. Bio je to spoj  kreativnih radionica i sporta. Svi su uživali.

Zahvaljujemo organizatoru Zajednici sportova Primorsko-goranske županije, domaćinu DV “Zlatna ribica” i Primorsko-goranskoj županiji koja je financirala naše radionice.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content