Menu Close

Održana napredna radionica informatičkog opismenjavanja na području Općine Omišalj

Pred sam početak ljeta, održana je napredna radionice informatičkog opismenjavanja osoba starijih od 50 godina s područja Općine Omišalj.
Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije održala je još jednu radionicu za umirovljenike koju financira Općina Omišalj za svoje sugrađane.
Kroz 30 sati radionice, obrađene su mnoge teme poput izrade tablica, umetanje i obrade fotografija, izrade zaglavlja i podnožja, umetanje jezičnih alata za pomoć prilikom pisanja u programu Word, izrada tabličnih proračuna, umetanje osnovnih funkcije i formula u programu Excel. Također, obrađivali su se pojmovi pohrane u oblaku i online kolaboracije. Izrada i dijeljenje mapa i datoteka putem usluge Google Disk. Dodatno, a u sklopu obrade naprednih mogućnosti Google Diska, spomenulo se i kako pronaći i zaštititi mobitel u slučaju gubitka ili krađe.
Glavni je zadatak radionice bio sastaviti službeni dopis pomoću pametnih telefona koristeći alate Google Diska te poslati izrađeni dokument na mail. Pored toga, polaznici su obrađivali loše izrađenu fotografiju u alatu Canva koju će, obrađenu, dobiti na poklon kao uspomenu na radionicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content