Menu Close

Ljetne STEM radionice

Danas je Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije sa radionicom 3D modeliranja i printanja završila petodnevne ljetne STEM radionice u OŠ Kraljevica koje su trajale od 23. do 30. lipnja.
Polaznici radionica prošli su praktične vježbe 3D skeniranja, 3D modeliranja i izrada personalizirane tehničke tvorevine tehnologijom 3D ispisa koje su ponijeli svojim kućama.
Radionice skeniranja trajale su tri dana. Osim rada u računalnom programu polaznici su imali i terenski rad. Odabrana je šterna u središtu dvorca Nova Kraljevica na kojemu je uklesan zajednički grb obitelji Zrinski i Frankopan koju su polaznici radionice fotografirali i kasnije pripremali za 3D print kako bi ih dobili sa svojim svjedodžbama.
Također i polaznici aviomodelarstva svoje izrađene rakete ponijeli su svojim kućama kao uspomenu na veselje i druženje. Radionice je posjetila i predsjednica Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ružica Kamenjašević.
Zahvaljujemo suorganizatorima koji su pomogli da se održi prva ljetna STEM radionica i to:
– Primorsko-goranska županija
– Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka
– Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
– Osnovna škola Kraljevica
a posebno VELIKO HVALA Primorsko-goranskoj županiji koja je i sufinancirala ljetne STEM radionice i predsjedniku Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka Antunu Šikić koji je volonterski odradio radionice 3D olovke i aviomodelarstva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content