Menu Close

POZIV UMIROVLJENICIMA GRADA KRALJEVICE

Pozivaju se umirovljenici sa područja Grada Kraljevice da se prijave na informatičku radionicu 50+ osnovna razina koju financira Grad Kraljevica a koja će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Radionica obuhvaćaju 30 sati edukacije po grupi u kojoj će biti obuhvaćeni temeljni informatički pojmovi, osnove rada u operativnom sustavu Windows, Exscel, pretraživanje i korištenje interneta, primanje i slanje elektroničke pošte, prijava i rad u sustavu e-Građani, upoznavanje sa društvenim mrežama (sigurnost, digitalni tragovi, kako prepoznati lažne vijesti, uređivanje Facebook profila, Youtube – pretraga videa), instalacija programa (instalacija legalnih Office programa, instalacija mobilnih aplikacija (podsjetnika za lijekove, društvenih mreža) , mobilni uređaji (instalacija aplikacija za komunikaciju), kako odabrati pravu aplikaciju za video poziv i kako on treba izgledati, sigurnosti povezivanje mobitela i TVa), izborna tema: Internet bankarstvo ( sigurnost prilikom korištenja, preduvjeti korištenja; e-Građani – zašto je to odličan servis i koje su mu mogućnosti). Izrađivanje vlastite diplome.

Molimo zainteresirane umirovljenike sa područja Grada Kraljevice da se prijave u Udrugu umirovljenika Grada Kraljevice i odaberu jedan od tri termina održavanja radionica. Zbog epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen na 10 po radionici. Ukupan broj polaznika je 30. Prva radionica keče krajem ožujka.

Program financira Grad Kraljevica
Skip to content